- Ligging: Vlimmeren
- Categorie: Vleeskalveren
- Aantal dieren: 460 vleeskalveren
- Bedrijfsdierenarts: Jo Van Den Bogerd (Mervet)
Ook Jan Van Gils vindt het belangrijk om bioveilig te werken. Hij besteedt aandacht aan het bijhouden van een bezoekersregister en aan elke ingang van de stal staat een ontsmettingsbad. Verder heeft hij bedrijfseigen kledij en voorziet hij een sanitaire ruimte waar men zich kan omkleden of douchen. Op dit bedrijf wordt ongediertebestrijding uitbesteed aan een externe firma. De samenwerking met de dierenarts, die zelf veel belang hecht aan hygiëne en preventie, verloopt zeer goed. “Daarnaast haal ik heel wat inspiratie en ideeën uit gesprekken met collega-veehouders,” vertelt Jan.
Wat is de jury specifiek opgevallen?
- Er is slechts één leeftijd dieren aanwezig. Tussen twee rondes wordt er altijd gereinigd en meestal ook ontsmet.
- Aan de ingang zijn er borden die bezoekers wijzen op de maatregelen die ze moeten respecteren.
- Algemeen geeft dit bedrijf een propere en verzorgde indruk.